Verzorging


verzorging

IJslanders zijn erg schone honden, ze wassen zichzelf regelmatig en zien er altijd keurig verzorgd uit. Een echte wasbeurt is zelden nodig. Na een boswandeling kan de hond er vreselijk uitzien, maar laat hem drogen en hij schudt alles weer van zich af. Ze hebben geen “hondenlucht” en zo nu en dan licht borstelen is voldoende. In de ruiperiode (reuen 1x per jaar, teven 2x per jaar) moeten de losse haren grondig met een borstel verwijderd worden.

Regelmatig moeten de nagels van de wolfsklauwen, een raskenmerk dat niet verwijderd mag worden, worden geknipt. De nagels komen bij het lopen niet op de grond en slijten dus niet, ze groeien en krullen om. De hond kan ermee blijven hangen en de klauwen kunnen inscheuren.

De IJslandse Hond is een gezonde, krachtige hond, die over het algemeen alleen bij de dierenarts komt voor zijn entingen en die, tot op hoge leeftijd (13-14 jaar is geen uitzondering) zijn vitaliteit behoudt.

Belangrijk recept voor een goede gezondheid is voldoende beweging, liefst zo’n 1½ á 2 uur per dag, hoewel hij het veel langer kan volhouden!!

Hoewel de IJslandse Hond door zijn dubbeldikke vacht heel goed bestand is tegen extreme koude, warmt hij zich graag in het zonnetje.

Ga naar Sportieve mogelijkheden

Reacties zijn gesloten.